Actieve begeleiding PGB

Wij verzorgen graag voor u diverse arrangementen zowel particulier als zakelijk! In principe is alles mogelijk. Maar de VEILIGHEID van onze vogels staat nummer 1!

Sinds eind 2008 geven wij begeleiding aan jongeren met een lichte verstandelijke en/of lichamelijke beperking (vanaf 12 jaar); dit doen wij met veel plezier. Wij hebben beiden geen opleiding in de zorg, maar geven begeleiding zoals wij dat nu eenmaal voelen. Het werken/omgaan met roofvogels gaat via zeer strakke regels/afspraken (dit kan ook niet anders; het moet veilig zijn voor mens & dier!) en wij merken dat deze jongeren dit als zeer prettig ervaren. Wij zien deze jongeren dan ook groeien in zelfvertrouwen en door de strakke regels heerst er rust & orde in de “roofvogeltent”.

Activieve begeleiding PGB: “de gang van zaken”:

Wij nodigen jullie van harte uit voor een vrijblijvende kennismaking met ons en de roofvogels. Bij deze kennismaking kijken we of de zgn. “click“ aanwezig is! Mocht dit zo zijn dan maken we een afspraak om een dagdeel (minimaal 4 uur) bij ons te komen roofvogelen. Immers, alle partijen moeten aan elkaar wennen. Later wordt deze tijd uitgebreid en kan er kennisgemaakt worden met de andere stagiairs. De groep bestaat uit maximaal 4 jongeren. Er wordt een “(zorg)overeenkomst met een freelancer” opgesteld. Voor een onbepaalde tijd en voor variabele uren. (mocht u voor een bepaalde tijd en vaste uren wensen, dan is dit altijd bespreekbaar)

  • Het minimum aantal uren bedraagt 4.
  • Het uurtarief bedraagt € 30,= (incl. reiskosten en excl. btw).
  • U ontvangt per maand een factuur per mail.
  • Wij hanteren het beleid: “wie het eerst komt; die het eerst maalt”. Dus degene die als eerste een datum bespreekt, die is geboekt!

Overige informatie actieve begeleiding PGB

Mocht u meer informatie willen of nog vragen hebben: dan kunt u altijd ons mailen of bellen. (Bellen graag na 12.00 uur of ’s avonds) De organisatie MEE heeft een artikel aan ons gewijd in het nummer van december 2009.

Eventueel te lezen via de website: www.meezhn.nl

artikel: december 2009

Hier volgen nog 2 stukjes geschreven door de ouders van Thomas en Pim, onze stagiairs.

@Hallo allemaal,

Pim ging klusstage lopen met Brian via het VSO Kortevliet in Leiden. Maar Brian heeft een bijzondere hobby samen met zijn vrouw Annemieke: hij is namelijk ook valkenier en geeft oa demonstraties. Pim z’n interesses komen niet veel verder als sleutels, sloten en electra. Maar die vogels waren toch super interessant!

In de grote vakantie kwam Brian hem elke maandagochtend ophalen en gingen ze naar de roofvogels. Ook Pim werd steeds enthousiaster en heeft ondertussen zelf een echte handschoen en fluitje en ja, van Brian en Annemieke moet hij ook de namen van de vogels goed leren uitspreken. Ondertussen is Pim een keer meegeweest met een demonstratie: dus we waren supertrots op hem en natuurlijk ook op Brian en Annemieke dat ze dit aandurfden. Met vriendelijke groet,

Angela, moeder van Pim

@Thomas en de roofvogels:

Thomas heeft al vanaf zijn vroegste jeugd iets met roofvogels en reptielen gehad. Als er een roofvogelshow in de buurt was, gingen wij ernaar toe. Zo ontmoetten wij in januari 2008 Brian en Annemieke. Zij verzorgden samen met Ruben van Maaren een roofvogelshow in Intratuin.

Wij hebben hun kaartje gevraagd met het idee voor Thomas zijn verjaardag een partijtje door hen te laten verzorgen. En zo begon het. Het partijtje was een succes en ik heb Brian gevraagd of hij Thomas zou willen gaan begeleiden. Vanaf die tijd is Thomas bij Brian “stage” aan het lopen. Wij sloten een contract af voor begeleiding uit het PGB.

Wat het voor Thomas oplevert is zelfvertrouwen. Hij heeft altijd een boeiend onderwerp om over te praten. Naast het vliegen met de roofvogels leert hij ook hokken schoonmaken, leertjes snijden en andere taken die horen bij het verzorgen en vliegen van roofvogels.

Hij mag soms ook mee als Brian gaat klussen. Zo leert hij allerlei vaardigheden zoals het volgens een volgorde te werk gaan, tijdsplanning en materiaalkennis. Hij komt in aanraking met andere mensen en maakt gemakkelijker contact met vreemden.

Als Thomas meegaat met een demonstratie worden er aan hem ook allerlei vragen over de vogels gesteld. Hij weet al veel en staat de mensen dan ook te woord. Met een vogel op de hand gaat dat praten veel gemakkelijker. Thomas is dan erg trots dat hij al zoveel weet en dat Brian en Annemieke hem dat toevertrouwen.

Roofvogels zijn voor Thomas zo geschikt omdat er minder interactie is tussen mens en roofvogel. Thomas heeft ook een papegaaitje gehad maar daar had hij meer moeite mee.

Een papegaai zoekt meer contact met de mens en reageert sterk op aandacht. Hij kon er geen band mee opbouwen.

Inmiddels heeft Thomas een kerkuiltje. Dit gaat beter. De uil kent hem wel en reageert ook op hem maar is vooral gericht op de kuikens en de muizen die Thomas haar voert.

Brian en Annemieke verstaan van nature de kunst Thomas te stimuleren en te begeleiden.

Thomas heeft nooit lange tijd een interesse vastgehouden maar door zijn fascinatie voor roofvogels op deze manier te benutten, leert Thomas meer over verantwoordelijkheidsgevoel en over (afhankelijkheids) relaties. En dit op een “speelse”, niet therapeutische manier.

Thomas wordt niet op zijn autisme beoordeeld maar op zijn vaardigheden.

Brian en Annemieke zijn duidelijk in hun benadering. Als je met roofvogels werkt moet je je ook niet laten afleiden door je emotionele betrokkenheid. Je moet alert zijn en blijven, het zijn immers roofvogels.

Ze hebben al veel goeds voor Thomas gedaan en ik hoop nog lang van hun diensten gebruik te kunnen maken.

Tot zover, Jeanette Mulder, moeder van Thomas.

Voor vragen kunt u ons mailen: info@bouman-roofvogels.nl of bellen (graag na 12.00 uur of ’s avonds):

Brian: 06 17 288 988
Annemieke: 06 40 39 13 79

Wij verzoeken u vriendelijk om u op de hoogte stellen van onze voorwaarden. Dit om eventuele misverstanden te voorkomen.

Onze vogels

Onze vogels stellen zich aan u/jullie voor!