Roofvogel demonstratie

Wij verzorgen graag voor u diverse arrangementen zowel particulier als zakelijk! In principe is alles mogelijk. Maar de VEILIGHEID van onze vogels staat nummer 1!

Wij verzorgen graag een roofvogel demonstratie op maat voor u!

We verdelen de Roofvogel demonstratie in:

  • Roofvogel demonstratie (algemeen)
  • Roofvogel demonstratie in/op school
  • Roofvogel demonstratie in een zorginstelling
  • Roofvogel demonstratie (algemeen)
  • Een roofvogel demonstratie kan gegeven worden op onze eigen locatie.

Op onze locatie, gelegen op het terrein van een zorgcentrum,  is een (personeels)kantine waar, op eigen kosten, wat gegeten en gedronken kan worden. Natuurlijk kan een demonstratie ook gegeven worden op een door u uitgezochte locatie. Deze locatie moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Wij werken met levende, “wilde” dieren en dat maakt het vliegen met roofvogels zo spannend, zowel voor het publiek als voor ons. Onze vrij vliegende roofvogels zijn goed onder appèl maar externe factoren kunnen vluchten in negatieve zin beïnvloeden.

De veiligheid en het welzijn van onze roofvogels staan voorop. Onderstaande suggesties helpen u en ons om er een mooie dag van te maken:

We kunnen de roofvogels niet laten vliegen vlakbij een drukke verkeersweg, spoorlijn, hoogspanningskabels of militair schietterrein. Indien mogelijk geen honden op het terrein waar wordt gevlogen. Is dit niet mogelijk, dan dienen honden te worden aangelijnd en buiten het zicht van de vogels te worden gehouden. Sommige roofvogels hebben een natuurlijke angst voor honden, waardoor ze zouden kunnen wegvliegen. Tijdens de roofvogel demonstratie mogen er geen vliegers, ballonnen, helikopters en parachutisten etc. het luchtruim kiezen. Geen activiteiten die voor de roofvogels stress zouden kunnen veroorzaken op of nabij het ‘vliegterrein’ zoals muziekbands, kermisattracties, afschieten kanonnen, vuurdemo brandweer etc. Naast of nabij de locatie van de roofvogels geen plaatsing van andere dier evenementen zoals eenden, ganzen, schapen of sledehonden. Onze roofvogels zijn en blijven “wilde” dieren en dus: jagers. afhankelijk van de afmetingen van het terrein bepalen wij met welke soorten roofvogels er gevlogen kunnen worden tijdens de demonstratie. Hoe meer ruimte des te meer soorten kunnen er vliegen. Pleinen in het centrum van steden zijn soms niet geschikt voor roofvogel demonstraties door hun ligging (veel glas van de hoge gebouwen waartegen de roofvogels zich zouden kunnen doodvliegen). Er dient voldoende ruimte te zijn om onze bus bij het ‘vliegveld’ te parkeren. Is de loopafstand te ver vallen er gaten in de voortgang van de demonstratie. Wij vliegen tot uiterlijk 1 uur voor zonsondergang. Mocht een roofvogel verloren vliegen hebben we nog daglicht om deze binnen te brengen.

!!!Ten alle tijden beslissen wij of er gevlogen gaat worden. De duur van een roofvogel demonstratie is ongeveer 45 minuten tot 1 uur. Na afloop van de demonstratie is er gelegenheid om, tegen een kleine vergoeding, op de foto te gaan met een aantal vogels. Deze vogels worden aangewezen door ons. Tevens draagt de opdrachtgever zorg voor (eventuele) vergunningen.

Op de afgesproken dag zorgen wij ervoor dat wij ruim van te voren (ongeveer 1 uur) aanwezig zijn.

Roofvogeldemonstratie in/op school

Wij kunnen voor uw leerlingen een roofvogel demonstratie op maat verzorgen; zowel buiten als binnen. Het allerliefst verzorgen wij de demonstratie buiten; maar dit terrein dient wel aan een aantal voorwaarden te voldoen (zie roofvogel demonstratie algemeen).

  • Gebruikelijk op scholen is: 2x vliegen.
  • 1x voor de onderbouw en 1x voor de bovenbouw.

Wij houden vanzelfsprekend rekening met de leeftijden qua vogels en informatie/vragen. De duur per roofvogel demonstratie is ongeveer 45 minuten tot 1 uur. Na afloop van de demonstratie is er gelegenheid om per groep (een aantal kinderen houdt dan een roofvogel op de hand) op de foto te gaan. Wij zijn de aanwezig op school vanaf 09.00/09.30 uur tot 15.00 uur. Natuurlijk is het ook mogelijk om voor 1 bepaalde groep een demo te verzorgen. Wij komen dan met een aantal vogels in het lokaal en geven dan zoveel mogelijk informatie, natuurlijk nemen we dan ook uilen/braakballen mee!

Ook is er gelegenheid om met de groep op de foto te gaan. Deze “les” duurt ongeveer 1 uur.

Roofvogel demonstratie in een zorginstelling

Wij kunnen voor uw bewoners een roofvogel demonstratie verzorgen; zowel buiten als binnen. Het allerliefst verzorgen wij de demonstratie buiten; maar dit terrein dient wel aan een aantal voorwaarden te voldoen (zie roofvogel demonstratie algemeen). De duur van een roofvogel demonstratie is ongeveer 45 minuten tot 1 uur. Tijdens en tot maximaal 1 uur na de demonstratie is er gelegenheid om foto’s te maken. Op de afgesproken dag zorgen wij ervoor dat wij ruim van te voren (ongeveer 1 uur) aanwezig zijn.

Voor vragen kunt u ons mailen: info@bouman-roofvogels.nl of bellen (graag na 12.00 uur of ’s avonds):

Brian: 06 17 288 988
Annemieke: 06 40 39 13 79

Wij verzoeken u vriendelijk om u op de hoogte stellen van onze voorwaarden. Dit om eventuele misverstanden te voorkomen.

Onze vogels

Onze vogels stellen zich aan u/jullie voor!